Bibliotekskatalog Ryhov

Välkommen till sjukhusbiblioteken
Komihåglistan är tom

Sjukhusbiblioteken i Region Jönköpings län har i uppdrag att fungera som ett kunskapsstöd för vård, forskning och utveckling
med patienten i centrum.
Sjukhusbiblioteken består av följande bibliotek:

Sjukhusbiblioteket Ryhov

Ett bibliotek för patienter, anhöriga, personal och studenter. Här finns både skönlitteratur och facklitteratur. Du kan läsa tidningar och tidskrifter och låna böcker, ljudböcker, film och musik. Här finns lättläst information om hälsa och sjukdomar såväl som kurslitteratur och fördjupningslitteratur.

Medicinska fackbiblioteket Ryhov

Ett bibliotek för personal och studenter. Här finns studieplatser och datorer med tillgång till våra digitala resurser. Vi utbildar och ger handledning i databassökning och referenshantering. Här finns även viss kurslitteratur och referenslitteratur.

Värnamo sjukhusbibliotek

Ett bibliotek för patienter, anhöriga, personal och studenter. Här finns både skönlitteratur och facklitteratur. Du kan läsa tidningar och tidskrifter och låna böcker, ljudböcker, film och musik. Du hittar lättläst information om hälsa och sjukdomar såväl som kurslitteratur och fördjupningslitteratur. Här finns också studieplatser och datorer med tillgång till våra digitala resurser. Vi utbildar och ger handledning i databassökning och referenshantering.

Höglandssjukhusets bibliotek

Ett bibliotek för personal och studenter. Här finns kurslitteratur och fördjupningslitteratur såväl som lättläst information om hälsa och sjukdomar. Här finns också studieplatser och dator med tillgång till våra digitala resurser. Vi utbildar och ger handledning i databassökning och referenshantering.

Odontologiska Institutionens bibliotek

Ett forsknings- och utbildningsbibliotek för anställda vid Odontologiska Institutionen och all tandvårdspersonal i region Jönköpings län.

Låneregler för sjukhusbiblioteken

Det kostar inget att låna.

För att registrera dig som låntagare behöver du visa legitimation.

Du ansvarar för att återlämna lånat material i oskadat skick på utsatt tid. Du ansvarar också för att anmäla ändrade kontaktuppgifter.

Lånetiden är normalt 28 dagar men undantag finns. Antal tillåtna omlån är två. Media som det är kö på kan inte lånas om.

Innan lånetiden går ut får du en påminnelse till din e-post, men vi garanterar inte att meddelandet alltid kommer fram. Lämnar du inte tillbaka det du lånat får du kravbrev.

Om du inte lämnar tillbaka ett lån, eller om det blir skadat, måste du ersätta det. Om du inte ersätter ett förlorat eller skadat lån spärras du och kan låna igen först när skulden reglerats.

Vårdnadshavare ansvarar för sina barns lån.

Du kan reservera titlar och förlänga lånetiden för dina lån via vår katalog på webben, kontakta biblioteket om du saknar inloggningsuppgifter. Du kan lämna tillbaka på alla sjukhusbibliotek i regionen.

Om du som personal behöver låna böcker för din fortbildning finns möjlighet att låna in material från andra bibliotek i Sverige.

Regionens personal kan få böcker skickade med internposten till sin arbetsplats.

Information om hantering av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar registreras i vårt biblioteksdatasystem Mikromarc. Biblioteket använder dina uppgifter för att kunna hantera dina lån och beställningar, samt i anonymiserad form för biblioteksstatistik.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig. Du ser vilken information om dig som finns lagrad om du loggar in på Mina sidor i bibliotekskatalogen Mikromarc Webbsök. Där kan du också ändra i dina uppgifter om du t ex. har bytt e-postadress.

Du kan avsluta ditt bibliotekskonto när du vill efter att eventuella lån är återlämnade och skulder reglerade.

Inaktiva bibliotekskonton raderas. Ett inaktivt bibliotekskonto sparas i max 3 år.

Lån är sekretessbelagda. Det betyder att vi som jobbar på biblioteket aldrig berättar för någon vad du har lånat. När du lämnar tillbaka dina lån kan vi inte se vad du har lånat tidigare.

Du kan läsa mer om persondataskydd på Region Jönköpings läns webbplats (länk).

Genom att lämna dina uppgifter till låntagarregistret godkänner du lånereglerna för sjukhusbiblioteken i Region Jönköpings län samt godkänner att dina personuppgifter registreras i sjukhusbibliotekens låntagarregister.